Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2009 19:18 - Тротоари, тревни площи и детски площадки
Автор: kobrat Категория: Политика   
Прочетен: 1378 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 04.02.2009 18:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Предполагам всички вече изпитват неистово желание да застрелят шофьорът Х, който винаги ни кара да прескачаме возилото му, да нагазваме в калта, да ходим по улицата, където може и е напълно вероятно да ни сгази същият този шофьор Х.
   Проблемът става все по-сериозен, а господата управници все по-несериозни.
Знаете ли Аз мога да търпя много, но когато става въпрос за моите, за вашите, за децата на България, нашите деца, нещата не стоят така.
   Тези крехки същества имат в главите си  тонове игриви мисли, но не и мисли за самохранение и това е нормално, така трябва да бъде, за да не пораснат невротични и психясали, озлобени и обезверени, като нас "Децата на перестройката".
    Аз живея в Младост-4, София и не знам как е по другите квартали и другите градове, но тук в нашия, буквално всички тротоари, тревни площи и детски площадки са превърнати в псевдо паркинги.
          Когато минавам всяка вечер по улица "Бъднина" в жк. Младост-3, улица на която се намират две училища едно до друго и е пълно с деца, не мога да гледам как децата са принудени да стоят на улицата защото тротоарите са заети от коли. Гледката е още по-фрапираща, когато се загледате в тротоарите и видите нарисувана с жълта боя дебела линия, на която от двете страни пише съответно: опасна зона / пешеходна зона, вторият надпис не винаги се вижда защото е закрит от паркирало превозно средство.

На около километър по-нагоре в жк. Младост-4 се намира не безизвестният бул.  "Александър Паскалев". Същият представлява две средно големи улички разделени от  широка тревна площ.
    Когато бях малък, може би на пет или шест, помня че всички мъже в квартала се бяха събрали БЕЗ заповеди от горе и бяха превърнали тази тревна площ в красиви алейки с много дръвчета и храстчета, абсолютно доброволно. Тогава беше красиво и беше гордо да се нарече булевард.
Сега същият се е превърнал в коловози от кал. Всеки спира където си пожелае. По-големите тарикати (турбо селяни) спират на ъгъла на кръстовището на две улици с широчина по 5 метра, само и само да покажат на всички, че наистина неистово се нуждаят от сексолог, който да направи дете на жена им вместо тях, защото са неспособни. Човек, който не може да нацели 2,5м широка паркинг клетка, защото винаги има такива свободни там, а паркира като пълен идиот на средата на улицата, той надали може да нацели женското влагалище, което е досто по-тясно от 2,5м.
   Както и да е малко се отнесъх...

Стигнахме и до детските площадки! Сами разбирате, че изброените по-горе обекти не са единствени.

Ето го и блок 401, граничещ с бул. "Филип Аврамов", спирката на рейс 213. На гърба на този блок има-ШЕ детска площадка, между другото и на гърба на другите блокове има-ШЕ детски площадки, но сега ще разгледаме този обект. Скромна соц асфалтена алейка с метални тръбни кострукции за игра. Скромна, но от сърце!
Тази асфалтена алейка вече е покрита с хич не скромен слой кал, разнесен грижовно и професионално по целия терен от кореняците софиянци живущи в района. Да, явно наистина са кореняци щом обичат почвата, но аз съм човек и обичам чистотата. Всички бордюрчета на алейката са изпотрошени и заличени от ЛЕКИТЕ коли минавали не веднъж през тях. А хората които минават от там всеки ден, поне 840 на брой без жените и децата, са принудени да газят тази кал и да я носят в домовете си.

Ето това са само три от хилядите обекти из София, които показват загрижеността на управниците ни към народа дето ги храни и ги е избрал.

Примерите които изброих могат да се решат елементарно, просто и бързо като с магическа пръчица. Наистина.., така е.      К  О  Л  Ч  Е  Т  А  ...



Гласувай:
0



1. анонимен - елена
19.01.2009 20:59
в моя квартал направиха чисто нов тротоар, 600 метра дълъг и 2 метра широк. да поясня, че никога не сме имали тротоар тука, а е сравнително главна улица. направиха тротоара и той се превърна в чудесен паркинг, дълъг цели 600 метра. съдба :) поздрави
цитирай
2. stone - има много лесен начин
20.01.2009 10:20
и той е да се зачислят 100 човека да обикалят и пишат глоби, от които да се плащат заплатите им. ама яко глоби. ще останат средства и за общината, за да направи нови паркинги и градинки.
само че някой ще гласува ли за кмет, който предложи това? ще кажат абе я, тоя ще ме кара да паркирам с пари, вместо без пари на тротоара, я по-добре за бойко...
цитирай
3. kobrat - Ре
20.01.2009 12:07
Да това също е много добро решение, даже отлично.
Проблемът обаче на е в самия Бойко, даже когато написах "мили кмете" нямах предвид непрекъснато спрягания бат Бойко, а имах предвид регионалния кмет. Наистина рибата мирише от към главата, но Бойко не е главата, а правителството. Не че си няма трески за дялкане, но не мисля че си върши работата по-зле от бившите кметове на София.
Цялата Община е за подмяна, но дори да я подменят, кой чиновник ще си върши съвестно работата за тези смешни пари, които получава.
Наистина истината е в жестоките санкции и тук идва реда на полицията, за която ще направя специален пост тея дни. Защото без нея няма как да се събират глоби.
цитирай
4. анонимен - b
20.01.2009 17:53
Когато ти си купиш кола, ще те видим къде ще паркираш. Или в 21 в. на нас не са ни нужни коли, защото няма паркинги?
цитирай
5. kobrat - Ре и на двата
20.01.2009 23:04
На първия:
поясних, че не се оплаквам конкретно от Бойко. А колкото до десните, именно утвърденият долен десен педал Костов докара мутрите с бухалките, така 4е моля, моля.
На втория:
Кола отдавна си имам приятелю, но имам и култура и знам къде и как да паркирам, че да не преча на хорицата. Места винаги се намират- да не забравяме, че в темата става въпрос за крайните квартали, а не за центъра. Някои хора просто ги мързи да си раздвижат повече задника и за това паркират където им е най-близко, сакън да не си стопят секси паласките от малко ходене.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kobrat
Категория: Политика
Прочетен: 15986
Постинги: 5
Коментари: 5
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930